2580
Almere

‘Armoede kan er snel voor zorgen dat je leefwereld kleiner wordt’, zegt wethouder Mos over de nieuwe stadspas

Wethouder Micha Mos kijkt ernaar uit om mensen met een laag inkomen met de stadspas ‘weer wat meer’ te laten genieten van de stad. Dat vertelde hij afgelopen week in de talkshow Politiek Op 1. 

Vanaf 1 januari 2025 kunnen Almeerders met een lager inkomen de stadspas aanvragen. De gemeente wil er met deze pas voor zorgen dat iedereen gebruik kan maken van sport, cultuur, recreatie en educatie in de stad. De stadspas kan bijvoorbeeld korting geven bij musea of het lidmaatschap van een sportclub.

Om de pas tot een succesvol instrument te maken, moet er volgens de nieuwe wethouder samengewerkt worden met ondernemers uit Almere. 

“Armoede kan er snel voor zorgen dat je leefwereld veel kleiner wordt”, zegt Mos, “Dat je niet meer naar buiten gaat, de stad in.” Met de stadspas wil hij mensen weer met elkaar in contact brengen. “Misschien kunnen mensen ook weer uit armoede komen, maar in ieder geval wel weer wat meer genieten van de stad.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

There are no posts to show right now.