1.7K2
Almere Haven

Sportmark in Almere Haven kleurt oranje vanwege EK

In de aanloop naar het Europees Kampioenschap voetbal worden de straten en huizen in Almere oranje aangekleed. In de Sportmark in Almere Haven is de EK-gekte al duidelijk zichtbaar. Ronald en zijn buurman Jeffrey hebben hun straat volledig omgetoverd in oranje tinten.

“Als het EK er is, is dat de ideale gelegenheid om de straat wat gezelliger te maken”, vertelt Ronald. “Anders is het hier toch wel vrij saai, dus we wilden er echt een feestje van maken.”

Samen met zijn buurman Jeffrey ging hij op pad om alle oranje versiering die ze konden vinden bijeen te brengen. “Dit is het enige wat we nog konden vinden, anders hadden we nog wel meer gedaan”, zeggen Ronald en Jeffrey.

Met hun vangst belden ze bij de buren aan om te vragen of ze de regenpijpen mochten gebruiken voor de vlaggen. “We hebben overal aangebeld voor de netheid, maar als ze nee zeiden, was het gewoon pech hoor”, zeggen de mannen lachend. “Gelukkig stond iedereen er positief tegenover.”

De afgelopen week hebben Ronald en Jeffrey al veel positieve reacties gekregen van voorbijgangers. “Iedereen vindt het echt heel gezellig en sfeervol”, vertellen ze.

Begin van een traditie

Dit is het eerste jaar dat Ronald en Jeffrey de straat zo uitbundig versieren voor het EK. Ze hopen dat dit het begin is van een mooie traditie. “Het is toch je land, daar zijn we trots op. Nederland doet het nu ook weer goed met voetbal, dus dan is het wel heel leuk om met z’n allen erachter te staan.”

Ronald en Jeffrey gaan de komende weken vol overgave het Nederlands elftal aanmoedigen. “We hopen natuurlijk dat Oranje het ver schopt, het liefst tot in de halve finale.” De mannen hopen dat Duitsland in ieder geval niet wint: “Het EK is in Duitsland, dus ze hebben al een voorsprong.”

Met een beamer in de tuin gaat Ronald samen met zijn gezin en een ander gezin naar het EK kijken. “Ik probeer zoveel mogelijk wedstrijden te zien, maar het normale leven gaat natuurlijk ook door,” legt hij uit.

  1. Door Tromp zegt:

    Het ziet er gezellig uit zo, ik hoop dat we ver komen. Dit hebben jullie goed gedaan mannen. 🇳🇱🇳🇱👍👍🥳🙋‍♀️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant