1.3K1
Almere

Directeur Almere City baalt dat bouwvergunning stadionuitbreiding te laat komt

Almere City FC verwacht op zeer korte termijn de vergunning voor de verbouwing van het Yanmar stadion alsnog binnen te hebben van de gemeente Almere, maar die vergunning komt veel te laat om tijdens de huidige voetballoze periode de capaciteit van de thuishaven op te kunnen schroeven. Hierdoor blijft de capaciteit van het Yanmar stadion voorlopig beperkt tot circa 4200 toeschouwers.

Algemeen directeur John Bes van Almere City baalt als een stekker dat de voorgenomen bouwwerkzaamheden in het stadion deze zomer definitief van de baan zijn: “Het is wel heel teleurstellend. De exacte reden is dat de vergunning te laat wordt vergeven. We hebben hem nog steeds niet, maar dat zal zeer binnenkort wel het geval zijn. Maar dan is de doorlooptijd naar het begin van het seizoen gewoon té kort om beide tribunes nog te verbouwen, volgens plan”.

Almere City wilde in eerste instantie het stadion nog dit jaar gaan uitbreiden met zo’n 1700 plekken. Zowel de oosttribune (lange zijde aan de kant van het Competitiepad) als de korte zijde achter de goal zouden in het komende half jaar worden verhoogd. De voetbalclub wilde tijdens de huidige zomerstop al beginnen met de aanpak van de korte zijde achter de goal om zodoende in augustus met 1000 extra staanplaatsen aan het nieuwe seizoen te beginnen.

Bes: aanvraag niet te laat

De vergunning voor de uitbreiding van het stadion werd in maart aangevraagd door Almere City FC. Volgens directeur Bes was die aanvraag niet te laat: “We zijn natuurlijk al sinds eind vorig jaar met elkaar bezig, dus dat is gewoon een samenspel geweest. Uiteindelijk hebben we gewoon het traject doorlopen, waarvan beide partijen dachten dat dit het beste zou zijn.”

Club onderzoekt varianten

Almere City onderzoekt nu varianten om het stadion gedurende het komende seizoen alsnog te kunnen gaan uitbreiden. Bes: “Eind juni zal het bouwteam een presentatie geven. Die zullen dan schetsen wat er wél nog mogelijk is tussen wedstrijden door. Maar dan is het nagenoeg zeker dat dat dan ook invloed zal gaan hebben op de huidige stadion-capaciteit. Dan moeten we (met alle supporters en sponsors) het ervoor over hebben om óf wedstrijden met minder capaciteit te gaan spelen of je zou misschien een thuiswedstrijd elders moeten spelen met alle complicaties van dien.”

Bes vervolgt: “Er zijn allerlei redenen om daar vanaf te zien en tegelijkertijd willen wij vooral die club zijn die continu kijkt wat wél kan. Zolang dit nog een mogelijkheid is, zoeken we dat uit en gaan we daar volle bak voor. Als dan de conclusie gaat zijn dat we het er uiteindelijk niet voor over hebben (om dat tijdens het seizoen te doen) dan is het worst-case scenario of last-best scenario dat we het in de zomer van 2025 alsnog doen.”

Van uitstel komt zeker geen afstel

Bes kan ondanks de fikse tegenvaller ook goed relativeren: “Het is heel teleurstellend, zeker gezien de enorme effort die erin gestoken is. Tegelijkertijd weiger ik door te slaan in het negatieve, omdat er nog steeds heel veel wél gebeurt komende zomer en omdat dit uiteindelijk problemen zijn van voorspoed. We willen groter, we kunnen groter en we gaan ook gewoon groter: dus het absoluut geen afstel, het is uitstel”, aldus Bes.

  1. BLIJLEVEN zegt:

    Dat is balen .goed bezig bij de gemeente. Loopt Almere city een hoop inkomsten mis .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant