5960
Almere

Appartementencomplex Highnote wint Architectuur Prijs Almere 2024

De nieuwe rode flat Highnote in Almere Centrum staat er pas sinds kort, maar heeft nu al een architectuur prijs gewonnen. Vanuit alle nominaties van de twaalfde editie van de Architectuurprijs Almere hebben de vak-, kinder- en publieksjury vier projecten als winnaar aangewezen, waaronder dus de Highnote die door de vakjury is gekozen.

De andere winnaar van de vakjury is het Ronddraaiend Huis van Joost Conijn. De publieksprijs is uitgereikt aan het Houten Hotel en de kinderjury koos voor het project Herinrichting Almere Haven.

De winnaars ontvingen een trofee en een geldbedrag van 2500 euro. Het geld is in te zetten als bijdrage in architectuur, zoals voor een studiereis of onderzoek. Omdat zowel HighNote als het ronddraaiende huis de vakprijs wonnen, kregen de initiatiefnemers van deze gebouwen elk 1250 euro.

Organisatie

De prijzen werden georganiseerd door de Kunstlinie in opdracht van de gemeente Almere om aandacht te besteden aan architectonische en stedenbouwkundige projecten die tussen maart 2022 en mei 2024 in Almere zijn gerealiseerd.

Het ging om bestaande en nieuwe gebouwen en publieke ruimtes. Iedereen kon eerder dit jaar een project insturen, waarna de jury acht genomineerden koos. Daaruit zijn de winnaars gekozen. De volgende Architectuurprijs Almere wordt in 2026 uitgereikt, tegelijkertijd met het 50-jarige jubileum van Almere.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant