2582
Almere

Stationsconcert en klassiek festival in Almere tijdens de dag van de Componist

De dag van de Componist wordt aankomende zaterdag 15 juni gevierd. Tijdens deze dag spelen er op station Almere Centrum verschillende componisten en musici. Ook staat er dit weekend een nieuw klassiek festival op het programma.

Stationsconcert Almere

Het evenement wordt zaterdag geopend door wethouder Kees Ahles. Op deze dag is componist Renske Vrolijk de stadscomponist van Almere voor één dag. Zij heeft het stadslied ‘Droomstad’ geschreven, dat meerdere keren op het station uitgevoerd gaat worden.

Het stadslied wordt uitgevoerd door OperaFlevoland. Black Pencil speelt een werk gecomponeerd door Alfred Momotenko. Oorkaan Ensemble voert stukken uit van Steven Kamperman en Anne-Maartje Lemereis, en BOI AKIH speelt werk van Niels Brouwer.

Het stationsconcert is van 10.15 uur tot 11.20 uur.

Festival Het Groene Geheim

Het festival is een klassiek muziekfestival wat zondag zal plaatsvinden bij Stadslandgoed De Kemphaan. Bezoekers kunnen genieten van klassieke muziek in de natuur. “Je maakt kennis met de muziek style op een andere manier”, vertelde Lisette Wijma van Het Groene Geheim eerder.

In april deed Stichting Groene Geheim een oproep voor donaties om hun festival mogelijk te maken. Ze streefden naar een bedrag van 6.000 euro en haalden uiteindelijk 6.070 euro op. Alle donaties zullen worden gebruikt om de musici en gezelschappen te compenseren die optreden tijdens het evenement. 

Programma:

12.00 uur – Opening en lunch op het Centrale Plein
13.00 uur – Familievoorstelling “Tempo” van Oorkaan in de Kapschuur van de Stadsboerderij
13.00 uur – Beate Loonstra op de Schapenweide
15.00 uur – Dutch String Collective op de Schapenweide
16.00 uur – Black Pencil op het Tribunepodium
16.00 uur – Ensemble Triptyque bij het pand van Stad & Natuur
13.00 – 16.00 uur – Stad & Natuur Workshops in het pand van Stad & Natuur
13.00 – 17.00 uur – Apollo Ensemble op het Lindeveld

Foto: Foppe Schut

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant