3880
Almere Buiten

Schoolplein in Molenbuurt groener dankzij inbreng basisschoolleerlingen

Het schoolplein aan de Buitenkruierstraat in Almere Buiten is onlangs een stuk groener geworden. Dankzij de inbreng van leerlingen van de nabijgelegen basisscholen De Tjasker en Het Kompas, is het plein getransformeerd tot een natuurlijke speelplek voor kinderen. Er staan nu speeltoestellen, bomen, bessenstruiken en er liggen stapstenen.

Woensdag werd het gerenoveerde schoolplein in de Molenbuurt geopend door wethouder Jesse Luijendijk en directeur Stad & Natuur Liesbeth Bronkhorst. Tijdens de opening was er een beestjessafari in de tuin en waren er allerlei spelletjes georganiseerd. Daarnaast was er een workshop zaadbommen maken, waarbij kinderen plantzaadjes in een brokje klei stopten om deze later ergens achter te laten.

De leerlingen van De Tjasker en Het Kompas hebben een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van het nieuwe schoolplein. Zij mochten meedenken over hoe het plein eruit zou moeten gaan zien en tekenden bijvoorbeeld een schommel of mogelijkheden om verstoppertje of tikkertje te spelen. Op basis van deze tekeningen hebben architecten vervolgens een definitief ontwerp gemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant