830
Almere Stad

Raad Almere akkoord: poppodium de Meester krijgt drie ton per jaar

Poppodium de Meester in Almere krijgt een structurele jaarlijkse subsidie van 300.000 euro. Daar stemde een meerderheid van de gemeenteraad donderdagavond mee in. De popvoorziening blijft op korte termijn in de huidige vorm behouden. Ook wordt gekeken hoe het podium geleidelijk kan groeien. 

De afgelopen jaren was de subsidie voor het poppodium niet structureel geregeld. In februari besloot de gemeenteraad dat dit wel moet gaan gebeuren. Het college van burgemeester en wethouders stelde daarop een jaarlijks bedrag van 300.000 euro vanuit het cultuurpotje voor. 

Daarnaast wil de gemeente kijken hoe de popvoorziening kan groeien. Volgens onderzoek kan daarbij gedacht worden aan uitbreiding van het team van De Meester. Ook zou de kleine popzaal van het Muzinq-gebouw gebruikt kunnen worden om bands in te programmeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant