6.8K8
Almere

Nieuw coffeeshopbeleid in Almere: wat verandert er?

Almere gaat een nieuwe fase in van het landelijke wietexperiment. Vanaf 17 juni mogen coffeeshops in Almere, naast de huidige gedoogde producten, ook gereguleerde producten verkopen. Dit betekent dat de producten vanaf de kweek tot aan de verkoop gecontroleerd worden. Ook gaat het nieuwe coffeeshopbeleid van de stad in.

Almere is een van de tien Nederlandse gemeenten die meedoet aan dit experiment. Het doel is om te kijken of gereguleerde productie, distributie en verkoop van wiet en hasj mogelijk is. Nu mogen coffeeshops wel wiet verkopen, maar is de productie en levering aan de coffeeshops illegaal.

Burgemeester Hein van der Loo vindt de huidige situatie niet langer houdbaar. “Het brengt criminaliteit en onveiligheid met zich mee. De onderwereld en de bovenwereld ontmoeten elkaar letterlijk bij de achterdeur van de coffeeshops.”

Coffeeshopbeleid

In het najaar start de experimenteerfase, en vanaf dat moment is alleen nog gereguleerde wiet van geselecteerde telers te koop. Met het nieuwe beleid, dat ook op 17 juni ingaat, veranderen er een paar dingen voor de coffeeshops in Almere:

 • Een vijfde coffeeshop in Almere Poort/Pampus is mogelijk.
 • Coffeeshops mogen op doordeweekse dagen al vanaf 12.00 uur open.
 • Coffeeshops kunnen zich nu voor tien jaar vestigen in de stad.
 1. F. Weerwind zegt:

  Erg fijn voor de middelbare scholieren, nog net voor de grote pauze open. Goed dat de gemeente daar rekening mee gaat houden.

 2. Een vijfde coffeeshop is mogelijk??
  Ja vind ik ook! Er zijn echter nu maar twee. Dus er komen er nog drie bij? Wat fijn zou zijn mbt concurrentie, Almere is duur, en hopelijk gaat dan ook de kwaliteit vooruit, want in Almere betaal je veel, voor weinig en slechte wiet.
  Ook DE rede dat ik er niet meer kom. Duur, voor weinig van slechte kwaliteit.

 3. Jonkohein zegt:

  Ja natuurlijk weer in Poort. Wij zijn het afvoerputje van de gemeente. DENK dat meneer Hein zelf een jonko moet gaan draaien voor meer inzicht en dit niet in Poort hoeft te zoeken.

 4. Kom al jaren niet meer bij een shop in Almere , een beetje roker heeft zijn goedkopere opties. Als je als standaard roker naar de boot gaat dan ben je niet de slimste.

 5. Dat reguleren zal de prijs niet ten goede doen. Uiteindelijk willen ze gewoon belasting vangen. Mooi verhaal er omheen natuurlijk…..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant