3960
Almere

Drie jaar gevangenisstraf geëist tegen Almeerse rapper Ali B

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar geëist tegen Ali B. De rapper uit Almere wordt beschuldigd van twee aanrandingen en twee verkrachtingen van drie verschillende vrouwen. Gisteren werd een nieuwe getuige gehoord, waardoor de rechtszaak met een derde dag werd verlengd. Nu heeft het OM zijn strafeis bekendgemaakt.

Volgens het OM is er wettig en overtuigend bewijs voor de vier zedendelicten. Zangeres Ellen ten Damme heeft melding gemaakt van een verkrachting in 2014 in Marokko. Jill Helena, voormalig deelnemer van The Voice of Holland, heeft aangifte gedaan van aanranding in 2018 in Amsterdam. Daarnaast is er een aangifte van aanranding en verkrachting in Heiloo in 2018.

Ali B ontkent alle beschuldigingen. Eerder deze week gaf hij toe te hebben geflirt en gezoend met Ellen ten Damme, maar hij noemde de beschuldiging van verkrachting verzonnen en onwerkelijk. Het is nog niet duidelijk wanneer de rechtbank uitspraak doet.

Foto: Flickr – Gerard Stolk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant