920
Almere

Van cabaret tot slootdieren opsporen: 4 weekendtips in Almere 

Naar een cabaretvoorstelling, een buurtfestival of op zoek gaan naar waterdiertjes en (trek)vogels in de Almeerse bossen? Je leest hier wat er dit weekend allemaal te doen is in Almere. 

1. Cabaretvoorstelling Kordaat 

Wanneer: Vrijdag 14 juni van 21:00 tot 23:00 uur 

Waar: De Glasbak

Cabaretier Kor Hoebe speelt vrijdag zijn voorstelling ‘Kordaat’ in de Glasbak. Als Poolse Amsterdammer, met een ervaring in jeugdgevangenissen, deelt Hoebe niet alleen intrigerende anekdotes, maar ook grappige inzichten over de Poolse cultuur, dating en de multiculturele samenleving. 

2. Festival Poort Sociaal 

Wanneer: Zaterdag 15 juni van 10:30 tot 17:00 uur 

Waar: Europalaan 1, Almere Poort 

Zaterdag wordt er in Poort een buurtfestival gehouden om bewoners met elkaar in verbinding te brengen. Er staan foodtrucks, er worden optredens gegeven en er is een creatieve markt. 

3. Slootjesdag in het Vroege Vogelbos 

Wanneer: Zaterdag 15 juni van 13:00 tot 16:00 uur 

Waar: Muiderweg 10, Vroege Vogelbos 

Kom naar de Slootjesdag om te ontdekken wat er onder het wateroppervlak allemaal leeft. Met schepnetjes wordt er gezocht naar rugzwemmers, kokerjuffers, watermijten en misschien ook wel salamanders en kikkers. Deskundigen van het IVN zijn aanwezig voor begeleiding.

4. Wandeling door de Lepelaarsplassen 

Wanneer: Zondag 16 juni van 10:00 tot 12:30 uur 

Waar: Camping Waterhout Zondagochtend kun je met een natuurgids de Lepelaarsplassen ontdekken en (trek)vogels spotten. Vanuit een observatiehut kijk je uit op de Grote Plas, vogeleilanden, het omringende wilgenbos en de aalscholverkolonie. Misschien zie je wel een ijsvogel, een zeearend of een langs zwemmende bever.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant