4833
Almere

Gemeente Almere reageert als een van de snelste op e-mail blijkt uit landelijk onderzoek

De gemeente Almere is, samen met andere gemeenten in Flevoland het snelst met het beantwoorden van vragen per e-mail. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van klantcontactbeheerder Pricon, waarbij alle Nederlandse gemeenten via e-mail werden benaderd met een simpele vraag. Daarentegen word je in Almere wel verplicht om ‘onnodig persoonlijke gegevens te delen’, dat is in de meeste Nederlandse gemeenten niet nodig.

In de e-mailgedragslijn voor overheden is bepaald dat alle gemeenten binnen twee werkdagen moeten reageren op eenvoudige vragen, zoals over openingstijden of parkeerregels. Alle Flevolandse gemeenten hebben op tijd geantwoord, waarmee deze provincie landelijk als beste presteert op dit gebied. Vorig jaar antwoordden slechts de helft van gemeenten in Flevoland op tijd, waarmee ze toen nog procentueel als slechts provincie uit de bus kwamen.

Antwoord niet op tijd
Privacy

Opvallend is wel dat steeds meer gemeenten in Flevoland geen e-mailadres op hun website vermelden. In het afgelopen jaar is dit percentage gestegen van 17 naar 50 procent. In Almere, waar ook geen e-mailadres staat, is het zelfs verplicht om gegevens zoals adres, geboortedatum, of telefoonnummer te delen bij het stellen van een simpele vraag. Bij 89 procent van de Nederlandse gemeentes hoef je niet je persoonsgegevens te delen.

Verschillen in privacy

Foto: Pexels

  1. Nou daar kan de gemeente Deventer dan een voorbeeld aan nemen!!! Na 3 jaar hoor je nog niets na vele malen bellen. Tis steeds: ja,ja we zullen er werk van maken.ik weet niet wat ze doen maar oplossen hobmaar

  2. Tja, een mail met verwijzing naar een website is zo gestuurd als antwoord op een vraag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant