2250
Almere

Medewerker Oostvaarderskliniek ontslagen vanwege niet-professionele relatie met patiënt

Een sociotherapeut van de Oostvaarderskliniek is op dinsdag 11 juni op staande voet ontslagen vanwege een niet-professionele relatie met een patiënt, meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Er waren al enige vermoedens dat het contact verder ging dan een professionele behandel- en werkrelatie.

Nadat het Bureau Integriteit van DJI een onderzoek had gedaan, is deze niet-professionele relatie vastgesteld. In april dit jaar werd er ook een medewerker van de Oostvaarderskliniek op staande voet ontslagen vanwege een ongepaste relatie met een patiënt.

Ook werd er in 2022 een onderzoek ingesteld na meerdere meldingen over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, intimidatie, bedreiging, drugsgebruik en ongeoorloofde relaties tussen personeel en tbs-patiënten. Uit dit onderzoek bleek dat medewerkers niet voldoende werden beschermd.

“Samen staan we voor een veilig werk- en leefklimaat, en daarin is voor niet-professioneel gedrag geen plek”, vertelt directeur Elles Tillema-van Loo. Volgens haar zijn niet-professionele relaties tussen medewerkers en patiënten schadelijk voor de patiënten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant