1280
Almere

‘Olympische Vlam’ reist door Almere voor Special Olympics

De Olympische Vlam, bekend als de ‘Flame of Hope’, zal 11 juni door Almere reizen als onderdeel van de Special Olympics Nationale Spelen (SONS). Meer dan 60 sporters en coaches uit Flevoland zullen deelnemen aan dit evenement.

De SONS zijn de Olympische Spelen voor sporters met een verstandelijke beperking. De Almeerse sporters zullen deelnemen aan bocce, dans, hockey en inlineskaten.

Traditiegetrouw wordt de vlam gedragen door vrijwilligers van de Brandweer en Politie, samen met de sporters en vrijwilligers van Super COOL! en de parateams van de Almeerse Hockey Club.

De Lionsclubs in Almere hebben een step-sponsoractie opgezet, waarvan de opbrengst zal worden gebruikt om een fonds op te richten om sporters met een beperking financieel te ondersteunen, zodat zij kunnen blijven sporten.

Na afloop van de TorchRun zullen wethouder Maaike Veeningen en Atlete Leader Brian Proost de vlam officieel in ontvangst nemen en de sporters succes wensen. De vlam zal vervolgens verder reizen naar de volgende plaats waar de sporters wonen die meedoen aan de SONS.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant