1.1K0
Almere

Van het Indian Summer Festival tot foute R&B: 5 weekendtips in Almere

Naar een fotofestival, dansen op muziek of rustig wandelen in de Almeerse natuur? Je leest hier wat er dit weekend allemaal te doen is in Almere. 

1. Fotofestival Almere 

Wanneer: Vrijdag 7 tot zondag 9 juni 2024 van 10:00 tot 18:00 uur

Waar: Kunstlinie & Casa Casla Almere

Dit weekend is het Fotofestival in Almere. Hier zijn foto’s van Almeerse beroeps-, kunst- en amateurfotografen te bekijken met het thema ‘Thuis in Almere’. Het is een expositie van foto’s die de stad omtoveren tot kunstwerken. Er zijn ook tentoonstellingen in de Kunstlinie en Casa Casla. Naast het bekijken van de foto’s, kunnen bezoekers ook foto’s laten maken. Er zijn bij het festival namelijk ook fotoclubs aanwezig.

2. Indian Summer Festival & Yogadag

Wanneer: Zaterdag 8 en zondag 9 juni 2024 (tijden verschillen)

Waar: Esplanade

Dit weekend staat Esplanade in het teken van Indiase cultuur tijdens het Indian Summer Festival Almere. Hier leren bezoekers de geuren en smaken uit de cultuur kennen en dansen ze mee tijdens de culturele programmering op het podium. Er zijn verschillende foodtrucks en eetkramen, maar ook non-foodkramen te vinden op het plein. Hier kun zijn onder andere Indiase sieraden, kleding en schilderijen te vinden. Er is ook een kraam voor een liefdadigheidsorganisatie. Dit jaar is dat de ‘Art Loca’ stichting, die mensen met een beperking ondersteunt.

Op hetzelfde moment als het Indian Summer Festival, vindt International Yoga Dag plaats. Bezoekers zoeken hier rust en ontspanning, alleen of met vrienden. Dit vindt ook plaats op de Esplanade.

3. Foute R&B 90’s & 00’s party

Wanneer: Zaterdag 8 juni 2024 van 21:00 tot 03:00 uur

Waar: Poppodium de Meester

Poppodium De Meester komt na een vijfde editie van de Foute R&B Party terug met een nieuwe editie. Aanstaande zaterdag draaien ze de grootste R&B hits uit de jaren ’90 en ’00. Tijdens dit evenement worden hits van vroeger gedraaid. Voorbeelden van artiesten zijn de Backstreet Boys, MC Hammer en Ashanti.

4. Camerata Trajectina – 50 jaar! Jubileumconcert

Wanneer: Zaterdag 8 juni 2024 van 20:00 tot 21:30 uur

Waar: De Goede Rede Concerten

Muziekgroep Camerata Trajectina, die hun luisteraars altijd meenemen in de Nederlandse muziek van de 16e en 17e eeuw, bestaat 50 jaar. Daarom laten zij deze zaterdagavond hun hoogtepunten horen. Dit zijn bijvoorbeeld hun mooiste projecten en bijzondere muziekstukken zoals het Antwerps Liedboek en de Geuzenliederen.

De hoogtepunten kiezen zij niet zelf; deze worden door het publiek gekozen via een peiling voorafgaand aan de jubileumtournee. Het programma van de avond wordt dus door de fans van het gezelschap bepaald.

5. Muziekwandeling Voedselbos Park Uithof

Wanneer: Zondag 9 juni 2024 om om 11.00 & 11.30 uur

Waar: Park Uithof, Almere Haven

Deze zondag is er een wandeling in Park Uithof in Almere Haven. De wandeling is onder leiding van een IVN-natuurgids die vertelt over de natuur en (de eetbaarheid van) alle planten, struiken en bomen. Dit Voedselbos is namelijk een mix van oudere parkbomen, fruit- en notenbomen, en besdragende struiken en kruiden. Onderweg zijn er mini-concerten van klassieke muziek. Wie er spelen, houdt de organisatie nog geheim.

Het startpunt is nog niet bekend. Let op: als het weer niet meewerkt, gaan de wandelingen niet door.

Foto: Uitagenda Almere

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant