1650
Almere

Stichting Fietsmaatjes viert vijfjarig bestaan

Stichting Fietsmaatjes Almere viert op zaterdag 22 juni hun vijfjarig bestaan. Dit doen zij door middel van een jubileumfietstocht door Almere, met een opening door wethouder Maaike Veeningen. In de middag is er ook een feestelijke bijeenkomst voor vrijwilligers en gasten van de stichting.

Het startschot van de tocht is om 10:30 uur en wordt gegeven door de wethouder. De tocht is in totaal 23 kilometer lang en is geschikt voor duo- en driewielfietsen. Zo hoopt de stichting mensen kennis te laten maken met de omgeving van Almere en met het werk van Fietsmaatjes Almere. De bijeenkomst daarna begint om 15:30 uur in buurtcentrum De Draaikolk.

Stichting Fietsmaatjes

Stichting Fietsmaatjes Almere is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet om inclusiviteit te stimuleren en een positieve impact te hebben op het leven van mensen die door omstandigheden hun mobiliteit hebben verloren. Ze willen mensen die nog steeds van fietsen houden, maar om verschillende redenen niet langer zelfstandig kunnen deelnemen aan deze activiteit, toch de kans geven om het te blijven doen.

Deze mensen gaan dan samen met een fietsmaatje op de duofiets op pad om van de omgeving te genieten. Door middel van deze duofietsen kunnen zij opnieuw de vrijheid ervaren van het verkennen van de buitenwereld, terwijl ze gezelschap hebben van een medefietser.

Afbeelding: Gemeente Almere

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant