5090

Nieuw college, nieuwe kansen: Gaat Almere eindelijk buiten zwemmen?

Het Almeerse buitenzwembad moet er nu echt gaan komen, dat is de boodschap van Leefbaar Almere. De afspraken die de vorige coalitie over het zwembad maakte, blijven staan. Wanneer er echt in een buitenzwembad gezwommen kan worden is onduidelijk. “Wat ons betreft gaat het allemaal veel te traag”, zegt fractie-assistent Jeroen Dobber.

In het nieuwe coalitieakkoord wordt er niet over gesproken, maar wordt verwezen naar de afspraak die de vorige coalitie hier eerder over gemaakt heeft. De vorige coalitie sprak ook al af om het buitenzwembad te realiseren, maar door het vertrek van twee wethouders was het college genoodzaakt een aantal projecten tijdelijk op te schorten. Hieronder viel ook het buitenzwembad.

In 2009 bracht de toen 12-jarige Jasmijn deze wens van de stad onder onze aandacht. “Sindsdien is het een belangrijk doel voor ons”, aldus Dobber. Jasmijn is inmiddels 27, maar een buitenzwembad is er nog steeds niet. Almere is al vier jaar bezig een geschikte locatie te vinden.

Steeds vaker blauwalg

Het buitenzwembad is een hoofdpijndossier voor de gemeente. En dat juist terwijl een buitenzwembad volgens Leefbaar Almere belangrijker is dan ooit. “Met de toenemende zomerse temperaturen en periodes van hittestress biedt een buitenzwembad een verfrissende ontsnapping voor onze inwoners”, legt Dobber uit. “Bovendien kunnen we zo voorkomen dat mensen naar natuurwater uitwijken, waar steeds vaker blauwalg voorkomt. Dat kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid.”

Nu er een nieuw college is aangetreden, ziet Leefbaar Almere de kans om dit project met prioriteit voort te zetten. “We gaan ons hard maken om de wens van Almere voor een buitenzwembad werkelijkheid te maken.”

Momenteel wordt een locatie in Muziekwijk onderzocht. Dit is volgens de gemeenteraad de enige overgebleven wenselijke locatie voor het buitenzwembad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant