3100
Almere Stad

Herdenkingskransen bij afval beland: ‘Dit kan niet’

De kransen die tijdens de kinderherdenking in het Bos der Onverzettelijken werden gelegd, zijn – met de linten er nog aan – bij het afval beland. Dat meldt een inwoner aan 1Almere. “Het is verdrietig om dit als wandelaarster te zien na de herdenking op 4 mei.”

Toen de inwoner langs het bos liep, zag ze de kransen tot haar verbazing naast de prullenbakken liggen. “Dit is eens, maar nooit weer”, reageert Eric Bodar van de Stichting Bos der Onverzettelijken op de situatie.

Lintjes los

Normaal gesproken blijven de kransen een tijdje op de herdenkingsplek liggen, legt Bodar uit. Als het tijd is om ze weg te halen, gebeurt dat volgens hem op een respectvolle manier: de lintjes worden losgeknipt en het groen gaat naar het groenafval.

Hij geeft aan dat vrijwilligers van Jeugdland de staanders hebben weggehaald. “Vervolgens heeft iemand de kransen bij de prullenbak gelegd.” Het is onduidelijk wie dat geweest is.

“We hebben hierop meteen actie ondernomen”, zegt Eric. Hij legt uit dat de kransen emotie oproepen. Dat is iets waar je volgens hem voorzichtig mee moet zijn. “Ik heb gezegd dat dit niet kan. Volgend jaar gebeurt dit niet weer.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant