1410
Almere

Baby-afdeling Flevoziekenhuis weer open na MRSA-bacterie

De opnamestop van de afdeling Neonatologie in het Flevoziekenhuis is opgeheven. Vorige maand bleken drie baby’s en drie medewerkers besmet met de MRSA-bacterie. De afdeling is inmiddels grondig schoongemaakt volgens de regels, en is nu weer veilig voor nieuwe opnames.

Het ziekenhuis nam verschillende maatregelen om te voorkomen dat de bacterie zich verder zou verspreiden. Een van die maatregelen was een opnamestop voor pasgeboren baby’s. Uit onderzoek blijkt dat de bacterie zich niet verder heeft verspreid.

MRSA, ook wel de ‘ziekenhuisbacterie’ genoemd, reageert niet op de gebruikelijke antibiotica, waardoor infecties moeilijk te behandelen zijn. De bacterie veroorzaakt meestal geen klachten, maar kan gevaarlijk zijn voor mensen met een zwakkere weerstand.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant