580
Almere Stad

Spoedpost Almere breidt uit vanwege toename van patiënten

De Spoedpost in het Flevoziekenhuis in Almere wordt vanaf september uitgebreid. Dat gebeurt omdat het aantal patiënten stijgt door de groei van de stad. Het ziekenhuis verbouwt de Spoedpost en bouwt er een nieuw gedeelte tegenaan.

De spoedpost bestaat uit de spoedeisende hulp van het Flevoziekenhuis en de huisartsenspoedpost van Zorggroep Almere. Het is een voorziening voor 24 uurs zorg.

Door de bouw moet meer ruimte ontstaan voor de drie functies. Zo komen er verbeterde mogelijkheden en uitsluitend eenpersoonskamers. Deze eenpersoonskamers zorgen voor meer privacy voor patiënten en familie, zegt het ziekenhuis.

Bouw in etappes, acute zorg gaat door

Eerst begint de bouw van het nieuwe gedeelte. Daarna worden het nieuwe en oude deel aan elkaar gekoppeld en volgt een renovatie van de huidige Spoedpost. De acute zorg gaat tijdens de werkzaamheden door.

Het nieuwe gedeelte wordt aan de kant van parkeerterrein Hennepveld tegen het ziekenhuis aangebouwd. Op die plek staat nu nog een fietsenstalling. Deze stalling verhuist naar de achterzijde van het ziekenhuis. De nieuwe Spoedpost moet in het voorjaar van 2026 klaar zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant