bejaarde student Windesheim Almere
9085

Almeerder Roelof (78) hoopt snel zijn propedeuse te halen

Roelof Heyser uit Almere is 78 jaar, maar bewijst dat je nooit te oud bent om te leren. De Almeerder doet een voltijdopleiding aan hogeschool Windesheim en hoopt op zijn tachtigste zijn propedeuse Social Work te halen. Roelof is naar eigen zeggen nooit uitgeleerd. Zijn drijfveer voor het doen van zijn huidige studie is de nieuwsgierigheid naar het ‘onderwijs van nu’. In een gesprek op de website van de hogeschool vertelt hij over zijn studie.

Senior student leert tussen jonge studenten

Ondanks het feit dat Roelof de respectabele leeftijd van 78 jaar heeft bereikt, denkt hij er niet aan om achter de geraniums te gaan zitten. Roelof heeft bewust voor een dagopleiding aan hogeschool Windesheim gekozen omdat hij graag tussen de jonge mensen zit. Zijn schoonmoeder haalde haar hbo-diploma Social Work toen ze 65 jaar was. De inmiddels overleden vrouw inspireerde Roelof om aan een opleiding te beginnen.

“Al mijn hele leven werk ik in buurthuizen, bij de voetbalclub en op de basisschool. Leergierigheid is voor mij een belangrijke motivatie, maar ook het motiveren van andere mensen is een belangrijke drijfveer voor mij”, zo laat hij weten in het interview dat hogeschool Windesheim op de website heeft geplaatst. Hij wil graag ervaren hoe het is om in deze tijd te studeren.

Bron foto: Omroep Flevoland

Kennis inzetten voor politieke doeleinden

De student zegt dat hij het onderwijs van nu wil leren kennen. Dat heeft deels te maken met de interesse die hij in de afgelopen jaren heeft gekregen op het gebied van maatschappelijke en politieke problemen in ons land. Hij hoopt zijn opgedane kennis na zijn hbo-opleiding Social Work op een nuttige manier in de praktijk te kunnen brengen.

Als Roelof Heyser klaar met zijn studie is, wil hij zijn kennis graag inzetten voor politieke doeleinden en stage bij de gemeente doen op het gebied van jobcoaching. “Zolang ik het geluk heb dat ik me gezond en fit voel en mijn hersenen nog werken, wil ik doorgaan. Maar eerst wil ik mijn propedeuse halen”, aldus de leergierige en oudste student van hogeschool Windesheim in Almere.

  1. Leuk hoor maar neemt hij niet de plek in van iemand anders? Op deze leeftijd heb je toch niet zoveel (werkzame) jaren meer? Het zou niet eerlijk zijn dat iemand van 18 nu geen plaats heeft op de opleiding terwijl die nog 40 – 50 jaar zou kunnen werken in deze beroepsgroep

  2. Meneer of mevrouw De Boel. Ik maak graag kennis met u. In facebook heet ik Roelof Sportman.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant