4501
Almere

Raad Almere akkoord met terugkoop Floriadeterrein, planning woonwijk Hortus begint opnieuw

De gemeente Almere gaat het Floriadeterrein terugkopen van projectontwikkelaar Weerwater CV voor een bedrag van 51 miljoen euro. Daar heeft de gemeenteraad donderdagavond mee ingestemd.

Daarmee komt er een eind aan een lange impasse tussen de gemeente en de projectontwikkelaar over de manier waarop de toekomstige woonwijk Hortus wordt ingericht. De ontwikkelaar was van plan om daar 660 woningen te bouwen. De gemeente ziet er liever een stuk meer.

Nu het Floriadeterrein weer rechtstreeks in handen van de gemeente komt, kan die een nieuw plan ontwerpen voor Hortus. Daarbij is het mogelijk dat de oorspronkelijke plannen voor een groene, autoluwe wijk komen te vervallen. Wethouder Jesse Luijendijk vertelde tijdens een eerdere vergadering dat de wijk niet anders zou worden dan andere wijken.

Het bedrag van 51 miljoen is volgens het college gebaseerd op het geld dat ontwikkelaar Weerwater CV al heeft uitgegeven om het Floriadeterrein bouwrijp te maken. Toch vinden sommige partijen dat het om veel geld gaat.

  1. Ook ooit verkocht door de gemeente om tegen de wil van de bewoners toch nog de Floriade er door heen te kunnen drukken te beweren dat Almere er een mooie groene wijk aan zal overhouden ook al kost het miljoenen.
    En zie de volgende mislukking dient zich aan weer een kansenwijk erbij .
    Het zoveelste debacle na het kasteel, verrijdbaar podium, ijsbaan enz enz.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant