1640
Almere

Almeerder opgepakt voor cocaïnesmokkel Schiphol

Een 48-jarige Almeerder die als luchthavenmedewerker op Schiphol werkte, is opgepakt voor betrokkenheid bij internationale drugshandel. Hij fungeerde als tussenpersoon bij de smokkel van cocaïne in houten pallets uit Suriname, meldt de Marechaussee.

In totaal werden er in de afgelopen maanden zes mannen van 32 tot 51 jaar opgepakt voor de smokkel. Naast de Almeerder komen er ook verdachten uit Diemen en Amsterdam. Ze zouden een crimineel samenwerkingsverband hebben gevormd.

De opgepakte Almeerder zou in die samenwerking de spil zijn tussen de leveranciers en de uithalers van de drugs. Hij gaf ook opdracht aan chauffeurs om de cocaïne verder te verspreiden.

Diverse woningen, bedrijfspanden en voertuigen zijn voor het onderzoek doorzocht. Daarbij zijn onder meer administratie, telefoons, voertuigen, een stroomstootwapen en ongeveer 124.000 euro aan contanten en cryptovaluta in beslag genomen. De verdachten zitten nog vast. Drie van hen, die deze week werden aangehouden, worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Foto: ANP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant