2750
Almere

Politie waarschuwt Almeerders voor nepagent die verschillende smoesjes heeft

De Almeerse politie waarschuwt op sociale media voor een nepagent die slachtoffers opbelt in de gemeente. Er zijn inmiddels meerdere meldingen over zogeheten babbeltrucs, waarbij oplichters zich voordoen als de politie.

De politie schrijft op Facebook dat meerdere slachtoffers gebeld worden door iemand die zich voordoet als de politie en het vertrouwen van de slachtoffers wil winnen. Vervolgens vertelt hij diverse smoesjes en vraagt hij of het huis beveiligd is met camera’s en of er kostbare spullen aanwezig zijn.

“We vermoeden dat de beller probeert deze informatie te achterhalen om vervolgens de kostbare spullen te stelen of op te halen”, schrijft de politie. “Trap hier niet in!” De politie adviseert om bij een verdacht telefoontje meteen op te hangen en de politie te bellen.

Foto: ANP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant