3291
Almere

Man staat terecht voor moord op moeder (77), familielid onwel tijdens zitting

Een familielid van de vermoorde Gerrie Revers uit Almere is donderdagochtend onwel geworden tijdens de behandeling van de zaak in de Lelystadse rechtbank. De man zou een aantal minuten buiten westen zijn geweest. Ambulancepersoneel is opgeroepen om de man te helpen en hij is daarna naar het ziekenhuis gebracht.

Voor de behandeling van de rechtszaak zijn in totaal twee dagen uitgetrokken. De zoon van de Almeerse vrouw staat terecht voor het doden van zijn moeder. Hij is niet degene die onwel is geworden.

De zitting is al meerdere keren onderbroken omdat de familie erg geëmotioneerd was. Ook zijn enkele familieleden de zaal uitgelopen.

Waar gaat de zaak over?

Het is zaterdag 28 mei 2022. Een zoon van Gerrie Revers probeert in contact te komen met zijn moeder, maar dat lukt niet. Hij schakelt een kennis en een buurman in die poolshoogte gaan nemen. Zij vinden de 77-jarige vrouw dood in haar huis aan het Zuidwoldepad in Almere Stad.

De politie wordt ingeschakeld en doet onderzoek. De omstandigheden in de woning en de uitkomsten van het onderzoek geven sterk de indruk dat er sprake is van een misdrijf.

In juli 2022 wordt er aandacht besteedt aan de zaak in het tv-programma Opsporing NL. De recherche vertelt dan dat er meerdere spullen uit de woning zijn verdwenen, zoals de mobiele telefoon van de vrouw, twee huistelefoons, een tasje, een portemonnee, een bankpas en haar identiteitskaart.

Tijdens slapen naar binnen

De recherche gaat er vanuit dat ze op vrijdagavond of -nacht al is overleden. Vermoedelijk lag ze te slapen toen er één of meerdere daders binnen wisten te komen. Ook Bureau Flevoland van Omroep Flevoland besteedt aandacht aan de zaak. Na de uitzendingen komen er drie tips binnen bij de politie, maar er is nog geen verdachte in beeld.

In september 2022 wordt uiteindelijk een 54-jarige man uit Lelystad aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Gerrie. Hij wordt verdacht van moord of doodslag en van diefstal. In december blijkt dat de verdachte een zoon van Revers is, R. van der L.

Zoon ontkent

Tijdens een eerdere voorbereidende zitting in januari 2024 ontkende de Lelystedeling schuld. Volgens zijn advocaat kon Revers net zo goed op een natuurlijke manier zijn overleden, maar een patholoog vond het volgens het OM ‘waarschijnlijk’ dat ze om het leven kwam door ‘smoren’ en ‘in bedwang houden’.

Ook was opvallend dat de gestolen spullen later werden teruggevonden in een berm langs de A6. Volgens het OM zijn die daar neergegooid door Van der L..

Uit onderzoek blijkt dat hij daar is langsgereden in zijn bestelbus en ook vaart minderde. “Op dat moment waren er geen andere weggebruikers op die plek”, zei de aanklager eerder.

Seksafspraak

De rechter wil de verdachte donderdag vooral bevragen over wat er nu precies is gebeurd. Van der L. beweert dat hij in de bewuste nacht een seksafspraak had in Almere met ene ‘Paul’, vlakbij het huis van zijn moeder. Hij zou contact hebben gehad met die ‘Paul’ via de app Bink.

Volgens de politie is hij nergens te zien op camerabeelden in die buurt. Ook is de ontmoeting tussen de twee niet te zien. Bovendien is ‘Paul’ niet te traceren. Hij had een gratis account van de app, en bij zo’n gratis account worden de gegevens van de gebruiker gewist.

Wisselende verhalen

Tijdens de zitting werd donderdagochtend verteld dat het agenten die in de woning van het slachtoffer kwamen opviel dat de verdachte hen telkens wisselende verhalen vertelde. De verhalen gingen over hoe vaak hij contact had met zijn moeder en hoe vaak hij boodschappen deed voor haar.

Dat vond de politie een ’trigger’. Hij gedroeg zich volgens de agenten vreemd. De verdachte heeft een drugsverleden. Hij kreeg vaak geld van zijn moeder en zij betaalde ook boodschappen voor hem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant