780
Almere

Stadsgesprekken over slavernijverleden tijdens Keti Koti-maand

De Keti Koti-maand wordt op 1 juni afgetrapt met een stadsgesprek over het trans-Atlantisch slavernijverleden en een ‘inclusiediner’. De gemeente nodigt iedereen uit om mee te praten over dit onderwerp. Zo hopen ze op meer verbinding en begrip voor elkaars visie op dit verleden.

“In deze stadsgesprekken bespreken we wat er nodig is om Almere een vrije en inclusieve stad te maken,” zegt wethouder Diversiteit en Inclusie Maaike Veeningen. “Als new town hebben we in Almere inwoners uit alle windstreken, waaronder nazaten van tot slaaf gemaakten.” Daarom is het volgens haar belangrijk om het slavernijverleden bespreekbaar te maken.

Bewustwording en verbinding

Het stadsgesprek begint met een spectrumdialoog. “Hier mogen meerdere perspectieven naast elkaar bestaan.” Het gesprek, georganiseerd door het Comité 30 juni/1 juli Flevoland, vindt plaats in Casa Casla. Tijdens het gesprek kunnen deelnemers reageren op stellingen. Dit moet leiden tot een interactieve discussie. Het doel is bewustwording, kennisdeling en verbinding.

Op 16 en 23 juni worden er nog meer stadsgesprekken georganiseerd, waarvan het eerste ook over het trans-Atlantisch slavernijverleden gaat en het tweede over het gedeelde slavernijverleden met Indonesië. Het zijn de eerste drie gesprekken van een reeks.

Alle facetten

“Tijdens de stadsgesprekken wordt aandacht besteed aan alle facetten van ons gedeelde koloniale verleden”, aldus de gemeente. Het gesprek op 16 juni wordt georganiseerd door Stichting Multiculturele Organisatie Almere in de Kunstlinie en gaat over de verhalen van de trans-Atlantische slavernij in Suriname en Caribisch Nederland. “De toegang is gratis en iedereen is welkom.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant