1330
Almere

Said (36) mag cel verlaten, ex staat doodsangsten uit voor hem

Said El-A. (36) uit Almere mag woensdag om 12.00 uur voorlopig zijn cel verlaten. Dat heeft de rechtbank dinsdag beslist. El A. wordt ervan verdacht twee keer brand te hebben gesticht in bedrijfspanden in Hilversum en Soest, waar hij en zijn ex eigenaar van waren. Zij denkt dat hij dat deed om haar te bedreigen.

De vrouw vertelde in de rechtbank doodsangsten voor El A. uit te staan. “Toen hij eerder een contactverbod met mij had, ging hij gewoon door met zijn bedreigingen”, legde ze de rechters hoorbaar geëmotioneerd uit.

“Deze man kent geen schaamte en ik kan helaas niet verhuizen, de instanties hebben me daar niet bij willen helpen. Dus ik ben doodsbang dat hij me komt opzoeken en me opnieuw wat aandoet.”

Gevangene

Ze voelt zich sinds de branden vorig jaar een gevangene. “Ik kwam een paar jaar geleden naar Nederland om me vrij te voelen, maar dat ben ik niet meer. Als deze man vrij komt, moeten mijn familie en ik dit land verlaten.”

Dinsdag zou de rechtszaak tegen El A. worden afgehandeld, maar dat ging op het laatste moment niet door. De officier van justitie vroeg om aanhouding, omdat hij nog een paar dingen opgehelderd wil zien.

“Vast staat dat er twee keer brand is gesticht en dat dat heel veel schade aan panden heeft opgeleverd en heel veel verdriet. Maar wie is er nou verantwoordelijk voor? Dat moet ik voor de zorgvuldigheid verder uitzoeken”, zei hij.

Snapchat

Probleem is namelijk dat El A. opeens met een ‘alibigetuige’ op de proppen kwam, die een belangrijk punt van bewijs tegen hem wel eens onderuit kan halen. Volgens de aanklager spreekt het namelijk niet in de Almeerder zijn voordeel, dat hij in de nacht van een van de branden op zijn telefoon zocht naar nieuws daarover. Hoe kon hij ervan weten, als hij er niet zelf bij betrokken was?

Maar nu is er een vriend van El A., die zegt dat hij hem in die nacht via Snapchat heeft ingelicht over de brand. Die berichten zijn echter niet meer terug te vinden. “Daarom wil ik graag die alibigetuige nader horen en de politie vragen om een nieuwe tijdlijn over de gebeurtenissen te maken.”

Uitstel

De advocaat van El A. had liever dat de zaak gewoon doorging, de verdachte zelf wilde dat ook graag. Hij zegt onschuldig te zijn en wel wat ideeën te hebben over wie de dader kan zijn.

Als de rechtszaak toch zou worden uitgesteld, dan zou hij graag op vrije voeten komen. “Ik zal me dan aan alle voorwaarden houden, ook aan het contactverbod met mijn ex. De boosheid die ik eerst voelde over de zaak is nu ook helemaal weg.”

De rechtbank besloot daarop om de rechtszaak inderdaad uit te stellen voor extra onderzoek en El A. voorlopig vrij te laten. Maar dan mag hij echt geen contact zoeken met zijn ex of bij haar in de buurt komen. “U krijgt één kans. Eén misstap en u zit weer binnen”, waarschuwde de voorzitter van de rechtbank hem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant