geschiedenisdocent van het Jaar
1.2K1
Almere

Rijksmuseum nomineert leraar uit Almere voor ‘Geschiedenisdocent van het jaar 2024’

Het Rijksmuseum reikt dit jaar in samenwerking met het Nationaal Archief en de NTR voor de tiende keer de titel ‘Geschiedenisdocent van het Jaar 2024’ uit. Er zijn in totaal zes docenten genomineerd voor de prijs. Geschiedenisdocent Wim Schönermarck van het Arte College in Almere is een van hen. Hij maakt kans om dit jaar de felbegeerde titel in de wacht te slepen.

Geschiedenisdocent van het jaar

De prijs wordt uitgereikt aan geschiedenisdocenten die door hun leerlingen worden aangemeld. Onder leiding van journalist en presentator Noraly Beyer heeft een vakjury in maart vijftien kandidaten geselecteerd. Na een bezoek aan het Nationaal Archief – en het invullen van een vragenlijst – heeft de jury een top 6 gekozen. Wim Schönermarck van het Arte College zit bij deze overgebleven zes genomineerden.

De jury zal de top 6 geschiedenisdocenten persoonlijk bezoeken om een les bij te wonen. Zij zullen ook in gesprek gaan met de docenten en de leerlingen. Vervolgens zal er een winnaar worden gekozen. De docent die de titel ‘Geschiedenisdocent van het Jaar 2024’ krijgt toegewezen zal deze het hele jaar mogen dragen. De vakjury bestaat uit tien vooraanstaande historici en professionals uit het onderwijsveld.

De winnaar wordt op 5 oktober 2024 bekendgemaakt. De vakprijs wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt door het Rijksmuseum, het Nationaal Archief en de NTR, een publieke taakomroep dat vastgelegde taken op het gebied van informatie en educatie aanbiedt. De prijs wordt uitgereikt aan geschiedenisdocenten die als geen ander leerlingen voor het vak geschiedenis weten te enthousiasmeren. Eerder dit jaar kreeg een docent uit Almere de titel ‘biologiedocent van het Jaar‘ toegekend. Remon Klik was de gelukkige.

  1. Wim Schönermarck, had hem als mijn Geschiedenis docent jaren geleden. Wat een legend is het.

    Superaardig, heeft humor, geeft goed les en leeft echt met de leerlingen mee. Hopelijk wint hij deze prijs!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant