1820
Almere

Veelbesproken clubpsycholoog Annemieke Zijerveld vertrekt bij Almere City FC

Op sociale media heeft clubpsycholoog Annemieke Zijerveld bekendgemaakt dat ze vertrekt bij Almere City FC. Ze was twee jaar in dienst bij de club. “Wat een avontuur was het. En wat een mooie herinneringen zijn er gemaakt”, schrijft Zijerveld op X.

“Toen ik twee seizoenen geleden bij Almere City kwam, had de ploeg het lastig in de Eerste Divisie. Nu is de ploeg in de Eredivisie gebleven op de prachtige dertiende plek. Dat zegt genoeg over de spelers met wie ik heb samengewerkt.”, schrijft Zijerveld.

Ophef

Afgelopen seizoen zorgde Zijerveld voor veel ophef door uitspraken over de technische staf van Ajax en toenmalig hoofdcoach Maurice Steijn. In oktober vertelde ze bij De Perstribune haar ergernis over de manier waarop de staf van Ajax zich gedraagt.

“Ik zie spelers die ontzettend onzeker zijn. Ik zie gebroken jongens. Maar waar het in mijn visie echt fout gaat, is bij de trainer en de staf. Dat gedrag stoort mij het meeste. Gefrustreerd gedrag op de bank, handen voor de ogen slaan, neerslachtig gedrag. Ik zie heel zwak leiderschap”, zei ze destijds.  

Tot die staf behoorde toen ook Hedwiges Maduro, die vanaf komend seizoen hoofdcoach van Almere City FC wordt. Door de uitspraken van Zijerveld kwam de band tussen hoofdcoach Maurice Steijn en Maduro onder hoogspanning te staan.

Almere City FC nam afstand van de uitspraken van de clubpsycholoog. Later bood ze zelf haar excuses aan en nam een tijdje een stap terug.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant