6540
Almere

Controle bij Almeerse autobedrijven: openstaande belastingschulden en geschorste kentekens

De politie in Almere heeft afgelopen week meerdere overtredingen bij autobedrijven in de stad vastgesteld. Zo werden 27 auto’s aangetroffen met een geschorst kenteken of openstaande belastingschuld. Ook troffen controleurs bij meerdere dealers onregelmatigheden in de bedrijfsvoorraad aan.

Het waren onaangekondigde controles op dinsdag, woensdag en donderdag bij autobedrijven in de hele stad. De politie werkte daarbij samen met de gemeente Almere, de Belastingdienst en het landelijke expertisecentrum voor voertuigcriminaliteit (LIV).

Omdat criminaliteit in de autobranche toeneemt, waren de controles gericht op autobedrijven. Zo worden auto’s nog wel eens van een ander chassisnummer en kenteken voorzien om hun illegale afkomst te verhullen, zegt de gemeente.

Zulke overtredingen werden een enkele keer vastgesteld. Zo bleek één auto te zijn ‘omgekat’, één wagen bleek te zijn gestolen en ook werd een gestolen scooter gevonden. Een andere overtreding was dat twee keer illegaal in een bedrijfspand bleek te worden gewoond.

‘Ventilatie en opslaan moet beter’

Bij meerdere bedrijven werd wel duidelijk dat olie en accu’s verkeerd zijn opgeslagen. Ook blijken meerdere dealers de ventilatie in hun spuitcabines niet op orde te hebben. Deze conclusies zijn doorgegeven aan de Omgevingsdienst die dit verder afhandelt, aldus de gemeente.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant