verstopte put melden gemeente
2.3K2

Op deze manier meld je een verstopte put bij de gemeente

Een week geleden stond een aantal straten van Almere blank. De oorzaak was een plotselinge wolkbreuk, die voor veel wateroverlast zorgde. De putten konden de grote hoeveelheid water niet aan. Het resultaat waren ondergelopen straten en viaducten. Hoe meld je eigenlijk een verstopte put bij de gemeente?

Een verstopte put melden

Een verstopte put kan voor veel overlast zorgen. Vooral in een seizoen waarin veel neerslag valt, kan een verstopte put zorgen voor ondergelopen straten en wegen. De gemeente heeft een speciaal telefoonnummer voor dit soort zaken. Je kunt eerst proberen om via de website de melding te doen. Als je op de knop ‘melding openbare ruimte’ drukt, kun je de verstopte put melden.

Als er spoed achter de melding zit, kun je bellen naar telefoonnummer 14 036. Dit nummer is van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur bereikbaar. Als het echt een noodgeval is, kun je buiten kantooruren bellen naar de alarmcentrale: 036 531 15 02. Je kunt via deze weg ook melding maken van andere zaken die je ziet op de openbare weg.

Denk hierbij aan kapotte straatverlichting, kapotte verkeerslichten, een verzakt wegdek en zwerfvuil. De gemeente zal de melding opnemen en het probleem vervolgens zo snel mogelijk oplossen. Je kunt overigens via de bovenstaande weg ook een gratis rookvrije stoeptegel aanvragen. De gemeente plaatst deze kosteloos op de gewenste plek.

  1. J.van.der .louw. zegt:

    De colken achter nummer48. In de Gitaar straat worden heel slecht onderhoudenzitten verstopt.

  2. Op het parkeerterrein bij appartementen complex De Muzen staat het regelmatig zodanig blank dat je je auto niet kunt bereiken zonder tot aan je enkels in het water te staan. Deze klacht wordt al jaren gemeld, maar helaas nog altijd niet opgelost…. Wanneer nu wel???

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant