880
Almere

Opening Vormgevers van Almere #2 bij Stadsarchief

Stadsarchief opende woensdagmiddag de tweede tentoonstelling over Almeerse pioniers en de nieuwe generatie Almeerders die ‘meewerken aan de toekomst van de stad.’ ‘Vormgevers van Almere #2’ is het vervolg op de gelijknamige tentoonstelling uit 2022.

In deze tentoonstelling worden opnieuw bijzondere geschiedenissen van 20 Almeerders belicht. Twee jaar geleden werd dit gedaan aan de hand van video’s, maar nu vertellen ook archiefstukken, foto’s, en objecten de verhalen van Almeerders.  

Filmmaker Karin Kooij heeft hiervoor gesprekken gevoerd met 20 Almeerders, variërend van de eerste pioniers tot actieve bewoners van vandaag. Daaruit kwam een reeks korte videoportretten die symbool staan voor de inwoners van Almere. Michel Langendijk van Stadsarchief legt tijdens zijn toespraak uit dat het doel van de tentoonstelling is om ‘beter te begrijpen wat er gebeurd is en waarom.’

Bewondering

Burgemeester Hein van der Loo spreekt zijn bewondering uit voor de uitgelichte bewoners. “Ze vertellen nog elke dag de verhalen van onze stad. Ze durven ideeën te bedenken waarvan anderen zeggen: zou je dat nou wel doen?”

Tot de Open Monumentendag op 14 september is de tentoonstelling open voor publiek. “Het is heel fijn om al die blije koppen te zien”, zegt Michel tijdens de opening. “Het is gewoon goed gelukt met de ruimte die we hebben.” Hij hoopt dan ook op veel bezoek. “Als je even alles leest kom je tot leuke ontdekkingen, dingen die je niet wist.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant