4310
Almere Poort

Dutch Water Week in Almere gaat weer van start

De Dutch Water Week gaat aanstaande zaterdag weer van start. Het evenement duurt tot en met 2 juni en vindt plaats in Almere, Lelystad en Amsterdam. Bezoekers van de Dutch Water Week kunnen nieuwe watersporten ontdekken en uitproberen. Daarnaast zijn er clinics te volgen om watersporten zoals windsurfen en suppen te leren of beter onder de knie te krijgen. Ook worden er wedstrijden georganiseerd.

Sinds 2022 organiseert het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond jaarlijks de Dutch Water Week (DWW) voor de kust van Flevoland, onder andere aan de kant van Almere Poort. “Almere heeft namelijk zoals bekend veel water. Daarom zijn wij bij uitstek een geschikte plek om onderdeel uit te maken van de Dutch Water Week, en voor de vestiging van het trainingscentrum,” zegt wethouder Maaike Veeningen.

Kustzone Poort

De Dutch Water Week wordt in Almere gehouden in de Kustzone Poort, die bestaat uit het Almeerderstrand en het Duinbad. Kustzone Almere Poort is vanaf de Hollandse brug gezien de entree van Almere. Het is een plek in de regio met veel ruimte en een groot strand.

Zondagmiddag 2 juni wordt het watersportevenement afgesloten met alle culturele, sport- en horeca-partners van de gemeente tijdens het ‘Open Strand Feestje’. Naast deze activiteiten zijn er workshops voor kinderen, geeft Vis à Vis een muzikaal voorproefje van de nieuwe voorstelling SILO8, is er een DJ van Strandfestival Zand en zijn er voorstellingen van CamperComedy.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant