1.2K0
Almere

Uitbraak MRSA-bacterie op de babyafdeling in het Flevoziekenhuis

Het Flevoziekenhuis neemt voorlopig geen pasgeboren baby’s op. De afdeling neonatologie kampt met een uitbraak van de MRSA-bacterie. Deze bacterie veroorzaakt over het algemeen geen klachten, maar kan wel gevaarlijk zijn voor mensen met een zwakkere weerstand.

Het ziekenhuis meldt dat bij drie baby’s en drie zorgmedewerkers is vastgesteld dat ze besmet zijn met de MRSA-bacterie. Naast de opnamestop neemt het ziekenhuis ook extra maatregelen.

De baby’s worden in isolatie verpleegd en ouders/verzorgers die recent in het ziekenhuis waren, zijn geïnformeerd. Ook vindt er extra schoonmaak plaats en is er een onderzoek gestart naar de verspreiding. De acute zorg kan doorgaan. Bij bijvoorbeeld spoedbevallingen worden extra maatregelen getroffen.

MRSA, oftewel de ‘ziekenhuisbacterie’, is een bacterie die niet reageert op de gebruikelijke antibiotica, waardoor infecties lastig te behandelen zijn. Gezonde mensen lopen weinig risico om ziek te worden van MRSA.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant