1600
Almere

Man aangehouden na vondst van meerdere kilo’s zwaar vuurwerk

Een 40-jarige man uit Almere is vorige week woensdag aangehouden op verdenking van het handelen in illegaal vuurwerk, dat maakt de politie vandaag bekend. In zijn auto en in de schuur van zijn woning werden meerdere kilo’s van zwaar vuurwerk aangetroffen.

Eén cobra heeft dezelfde explosieve kracht als een handgranaat. Volgens de politie is het illegale vuurwerk dat bij de verdachte is gevonden gevaarlijk en vormt het een groot risico voor de omgeving. Niet alleen het afsteken is gevaarlijk, maar ook het vervoer en de opslag.

Omdat illegaal vuurwerk zoveel risico’s met zich meebrengt, is de politie volop bezig met de opsporing ervan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant