710
Almere

Zin om in je vrije tijd zwerfafval op te ruimen? Gemeente Almere plaatst kastjes met materiaal om dat te doen

De gemeente Almere heeft vijf kastjes met opruimmaterialen door de hele stad geplaatst. Deze materialen kun je lenen om zwerfafval in je buurt op te ruimen. De gemeente hoopt dat we zo samen Almere schoner kunnen maken.

Eerder kondigde de gemeente al aan dat ze geplaatst zouden worden, toen werden de kastjes ‘grijperhubs’ genoemd. In de kastjes vind je afvalgrijpers en vuilniszakken. Met een cijfercode kun je het kastje openen; de uitleg hiervoor staat op het kastje zelf. Na gebruik kun je de afvalgrijper terugplaatsen en de vuilniszak weggooien.

De kastjes zijn te vinden bij Speelhaven in Almere Haven, Polderpark in Almere Buiten, basisschool De Optimist in Almere Stad, Muzenpark in Almere Stad en in het Cascadepark in Almere Poort.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant