1550
Almere

Gemeente Almere worstelt met woningbouwdoelen: nog meer dan 17 duizend woningen te gaan

Het wil in de gemeente Almere nog maar niet lukken om te voldoen aan de woningbouwdoelen. De gemeente heeft de intentie om in de periode 2020 tot en met 2030 24.500 nieuwe woningen te realiseren. Er zijn tot nu toe 6621 woningen gebouwd. Dat is flink minder dan de 8.262 woningen die nodig zijn om de doelen te halen.

Elk jaar moet de gemeente Almere een aantal woningen opleveren om aan haar doelen te voldoen. De gemeente loopt meer dan 25 procent achter op de planning.

240 woningen

In het eerste kwartaal van 2024 zijn er in Almere 240 nieuwe woningen opgeleverd en in gebruik genomen. In totaal is nu, met de woningen uit het eerste kwartaal meegerekend, voldaan aan 27,02 procent van de doelstelling. 

De kwartaalrapportage van de gemeente toont ook aan dat de oplevering van woningen niet geleidelijk over een jaar heen loopt, maar meestal met pieken in het vierde kwartaal. In 2021 en in 2023 is de woningproductie ver achtergebleven in vergelijking met de prognoses.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant