3.3K0
Almere Stad

Bewoonster Muziekwijk ziet slang tijdens het uitlaten van haar hond

Tijdens het uitlaten van je hond een exotische slang tegenkomen: het gebeurde gistermiddag in Muziekwijk bij het Largopad. Een vrouw was nog geen tien meter van haar huis verwijderd toen ze de slang ontdekte.

In eerste instantie wist ze niet wat voor soort slang het was, maar na een snelle zoekactie op Google ontdekte ze dat het waarschijnlijk om een rattenslang ging. Die slangen zijn niet giftig.

De slang was erg snel, dus het kostte wat moeite om hem te vangen. Uiteindelijk is het gelukt om een handdoek over de slang heen te gooien en hem te vangen in een emmer. Vervolgens is de dierenambulance gebeld, die het reptiel heeft meegenomen.

Het is nog niet duidelijk hoe de slang daar terecht is gekomen. Oorspronkelijk komen rattenslangen niet voor in de Nederlandse natuur, dus hij is waarschijnlijk ontsnapt uit een terrarium of misschien zelfs gedumpt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant