6850
Almere

Almeerse verkeersregelaar populair in Den Haag: heeft altijd een lach op zijn gezicht en groet iedereen

Verkeersregelaar ‘Magic Mike’ heeft een lach op zijn gezicht en zegt iedereen gedag. De Almeerder houdt van zijn werk en dat valt veel mensen op, schrijft Omroep West. Hij regelt voor de komende tijd het verkeer bij de bouwplaats naast Den Haag Centraal.

Mike Kirk-Mensah staat bij een wegafsluiting en wijst fietsers en voetgangers de goede kant op. ‘Magic Mike’, zoals zijn collega’s hem noemen, groet iedereen die voorbijkomt. Mike komt uit Ghana, maar woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Almere.

In zijn geboorteland regelde de 61-jarige Ghanees het verkeer niet. Daar had hij zijn eigen bedrijfje. In 1996 is hij naar Nederland gekomen om te studeren en hij is hier niet meer weggegaan.

‘Zo ben ik geboren’

Eerder regelde hij het verkeer op de Zuidas in Amsterdam, maar voor de komende tweeënhalf jaar regelt hij het in Den Haag. “Ik hou hiervan. Het is leuk om aardig te zijn,” zegt Mike tegen Omroep West. Zijn collega’s op de werkplaats zijn blij met hem.

De Almeerder krijgt veel briefjes van voorbijgangers. Hij leest een foto van een briefje voor: “For the one who always makes me happy in the morning,” staat er op het briefje. Waarom Mike altijd zo vrolijk is? “Zo ben ik gewoon,”zegt hij nuchter. “Zo ben ik geboren.”

Foto: Omroep Flevoland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

There are no posts to show right now.