3710

Ondanks geflatteerde 1-4 nederlaag tegen N.E.C. toch feeststemming bij Almere City FC in slotwedstrijd

In een feestend bomvol Yanmar stadion werd het einde van een succesvol debuutseizoen in de Eredivisie gevierd. Jammer genoeg werkte N.E.C. niet mee aan het feestje. De nummer zes van de Eredivisie won met 1-4. Almere City FC eindigt uiteindelijk op een knappe 13e plaats en speelt ook volgend seizoen Eredivisie. Zanger MITS Mitchell opende de afscheidswedstrijd van trainer Alex Pastoor met het clublied ‘Wij leven voor City’ en de trouwe fans ontvouwden een gigantisch spandoek met de tekst ‘Almere Divisie, wegen succes verlengd”

Gesteund door het enthousiaste publiek Yanmar Stadion, gingen de Almeerders, getooid in het nieuwe uittenue van volgend seizoen, direct in fel in de aanval. In de allereerste minuut haalde Kornelius Hansen hard uit. Met een reflex wist Jasper Cillessen de bal net onder de lat weg te boksen.

Daarna kreeg City een aantal corners en in de 18e minuut loon naar werken. Rajiv van la Parra krulde de bal van binnen de zestien knap achter keeper Jesper Cillessen.

In de 32e minuut kwam N.E.C uit het niets op gelijke hoogte. Nordin Bakker was uit zijn doel en Kodai Sano kon de bal van dichtbij inkoppen: 1-1. Na die treffer was Almere City FC even de weg kwijt en kregen de Nijmegenaren kansen. Eerst redde Bakker knap door de bal uit de linkerbenedenhoek te tikken. Aanvoerder Sherel Floranus schoot in de 38e minuut zijn doelman te hulp door een bal van de lijn te redden.

Op slag van rust kwamen de bezoekers na een cadeautje van scheidsrechter Van de Graaf op voorsprong. Joey Jacobs werd belaagd door twee tegenstanders en ging naar de grond. Toch kreeg hij de vrije trap op de punt van het strafschopgebied tegen. Dirk Proper kopte die bij de eerste paal buiten bereik van Nordin Bakker binnen: 2-1.

Cillessen redt opnieuw

In de tweede helft was de eerste kans voor City opnieuw voor Kornelius Hansen. Cillessen kon de bal echter met een uiterste inspanning uit de verre hoek tikken. In de 58e minuut had de N.E.C.-keeper echter het nakijken op een schot van Hansen. Via onder kant lat kreeg hij de bal echter gelukkig in handen.

Geheel tegen de verhouding in scoorde N.E.C. wel. Koki Ogawa schoot de bal uit een rommelige situatie voor het doel van Nordin Bakker binnen: 1-3. In de 80e minuut maakt N.E.C. aan alle Almeerse hoop een eind. Tjaronn Chery krulde de bal onhoudbaar in de kruising en zette daarmee de 1-4 op het scorebord.

Danny Post neem afscheid

Tien minuten voor tijd kreeg Danny Post ook nog speelminuten van Alex Pastoor. Post schreef geschiedenis door tegen FC Twente de allereerste eredivisiegoal voor Almere City FC te scoren en stop nu met het spelen van betaald voetbal.

Na afloop zwaaide het publiek Almere City FC uit. Trainer Alex Pastoor, Rajiv van la Parra, Peer Koopmeinders, Damian van Bruggen, Alvara Pena, Samuel Radlinger, Loïc Mbe Soh, Jason van Duiven, Danny Post, Yoan Cathline en Millan Corryn maken volgend jaar geen deel meer uit van Almere City FC.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant