1.4K0

Forza kampioen, ASC Waterwijk lijkt door gelijkspel tegen SC Buitenboys naast alle titels te grijpen

Forza is kampioen. Door een 2-3 overwinning op Sporting Almere promoveert het team uit Almere-Stad naar de vierde klasse. De competitie voor ASC Waterwijk zit er op in de tweede klasse. Door een 1-1 gelijkspel tegen SC Buitenboys in de laaste competitiewedstrijd lijken de voetballers uit Almere-Stad dit jaar naast alle prijzen te grijpen. Jong Almere City FC liet het eveneens afweten. Tegen het lager geklasseerde Rijnsburgse Boys werd het 0-2, waardoor handhaving op het hoogste amateurniveau in de laatste speelronde moet worden afgedwongen. FC Almere won met 4-3 van SV Marken en Forza versloeg stadsgenoot Sporting Almere met 2-3.

Sporting Almere – Forza: 2-3

In de derby tegen Sporting Almere heeft Forza de titel in de vijfde klasse C binnen gehaald. Concurrent FC IJburg, die op één punt achterstand stond verloor van Zuidoost United. Met nog een speelronde te gaan is Forza niet meer in de halen is en promoveert uit de laagste klasse van het amateurvoetbal naar de vierde klasse.

SC Buitenboys – ASC Waterwijk: 1-1

Voor ASC Watwerwijk viel er in de derby tegen SC Buitenboys veel te halen. Bij winst in de laatste wedstrijd zou ASC Waterwijk periodekampioen zijn en is er nog een kleine kans op de kampioenstitel.

Door het oneven aantal teams in de competitie is het team van Ryan Smart uitgespeeld. In punten staat ASC Waterwijk gelijk met de koploper. Vier andere ploegen moeten nog een wedstrijd spelen. Verspelen die veel punten dan is er nog een minieme kans dat ASC Waterwijk als eerste eindigt en de kampioensvlag mag hijsen.

Meer kans is er op de periodetitel. Als medetitelkandidaat Olympia Haarlem punten laat liggen in de laatse wedstrijd dan gaat die titel naar ASC Waterwijk en speelt het team nacompetitie voor promotie, al lijkt het team van Ryan Smart daar gezien het getoonde spel van dit weekeinde ook niet veel te zoeken te hebben.

Onder het toeziend oog van veel toeschouwers maakten SC Buitenboys en ASC Waterwijk er niet echt een spektakel van. SC Buitenboys maakt het hele seizoen al geen indruk en ASC Waterwijk speelde niet als een team dat voor de prijzen kwam.

Het team van Ryan Smart kwam in de tweede helft wel op voorsprong, Lesly de Vlieger tikte bal van dichtbij bij de tweede paal in. Gelukkig voor hem stond de grensrechter van SC Buitenboys te slapen, want hij stond overduidelijk buitenspel.

Niet lang daarna lag de gelijkmaker achter de sterk keepende Gijs Roelofsen. Bij de zoveelste verre inworp van SC Buitenboys werd niet goed gedekt waardoor Ki-Mani Jayden Soe de 1-1 op het scorebord zette. Veel kansen kregen de teams daarna niet meer.

Aanvoerder Jimmy de Haas sloot de voor ASC Waterwijk teleurstellende wedstrijd oliedom af. Met een onnodige bikkelharde overtreding moest hij met rood het veld verlaten. Op veel symphatie vanaf de bank kon hij bij het verlaten van het veld dan ook niet rekenen. Mocht zijn team de nacompetitie nog halen dan mag hij vanaf de zijlijn toekijken.

Jong Almere City FC – Rijnsburgse Boys: 0-2

De Almeerders begonnen goed aan de wedstrijd maar een doelpunt na zes minuten spelen werd door de scheidsrechter afgekeurd wegen een duwfout. Een schot van Tijmen Wildeboer zes minuten later spatte uiteen op de lat waardoor Almere City niet op voorsprong kwam.

Na een klein half uur later viel de treffer aan de andere kant van het veld ondanks een veldoverwicht van Almere City. Bram de Bruin schoot de 0-1 binnen.

In de tweede helft was het Rijnsburgse Boys dat het betere van het spel had en in de 56e minuut resulteerde dit in de 0-2 door opnieuw een doelpunt van De Bruin. Jong Almere City drong hierna nog wel aan maar echt veel grote kansen kregen de Almeerders niet meer. In de 89e minuut had Wildeboer opnieuw niet veel geluk toen ook een tweede inzet de paal raakte en Rijsburgse Boys er met de volle winst vandoor gingen.

Volgende week speelt Jong Almere City FC de laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen Koninklijke HFC om 15:30 uur. Bij winst speelt Jong Almere City FC volgend seizoen opnieuw in de hoogste amateurdivisie van ons land.

FC Almere – SV Marken: 4-3

FC Almere heeft in de een na laatste wedstrijd tegen SV Marken thuis met 4-3 gewonnen. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel.

Dat was ook in de wedstrijd te zien waar over en weer veel gescoord werd en ook de nodige kansen voor beide ploegen waren. Met nog een wedstrijd te gaan eindigt de ploeg van trainer Sandor Augustijn in de middenmoot van de derde klasse B en kan hij ook terugkijken op een geslaagd seizoen waarin de technische staf veel jeugdspelers heeft ingezet. Met als hoogtepunt een plek bij de laatste zestien in het bekertoernooi.

De laatste wedstrijd is volgende week zaterdag uit tegen DWS om 14:30 uur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant