2440
Almere

Hajar A. gaat cel in voor oplichting van 56 oudere vrouwen

De rechtbank heeft de 32-jarige oplichtster Hajar A. uit Almere vrijdag veroordeeld tot dertig maanden cel, waarvan tien voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar. Ze moet haar slachtoffers in totaal zo’n 91.000 euro terugbetalen. A. deed zich voor als een bankmedewerkster en wist zo hun rekeningen te plunderen.

Urenlang belde ze soms met haar slachtoffers. Ze deed zich voor als ‘Kelly Smit’ van de fraudehelpdesk van hun bank. A. vertelde haar slachtoffers vaak hetzelfde verhaal: dat iemand 1.400 euro probeerde over te maken van hun rekening naar een Duitse bankrekening.

Buit binnengehaald

Op slinkse wijze hield ze de vrouwen daarna urenlang aan de praat en ontfutselde hen allerlei informatie. Daarna stuurde ze een handlanger, die de buit moest binnenhalen. De dure spullen, zoals laptops en tablets, zouden zogenaamd veilig worden opgeborgen bij de bank.

A. bekende de zaak tijdens haar rechtszitting vorige maand. Ze kon ook niet zoveel anders, ze werd in oktober vorig jaar op heterdaad betrapt. Een 86-jarige vrouw uit Amersfoort schakelde de politie in nadat ze was opgelicht. Onderzoek naar de gebruikte telefoonnummers bracht de rechercheurs op het spoor van A., die ze begonnen af te luisteren.

Lijst met slachtoffers

De politie viel daarna de woning van de Almeerse binnen en schrok zich volgens de officier “wezenloos.” In de woonkamer zat haar 3-jarige dochtertje op de bank vastgemaakt in een autostoeltje voor de televisie, die keihard aan stond. A. werd boven gevonden in een kamertje, waar ze met een headset op zat te bellen. Een lijst vol gegevens van potentiële slachtoffers had ze bij de hand.

De officier eiste in april drie jaar cel tegen haar, waarvan een jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

Foto: ANP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant