5.2K9
Almere Stad

Uitbreiding Almere City stadion doorgezet zonder inspraak omwonenden: ‘Typisch gemeente Almere’

Almere City FC mag nog een jaar op het hoogste niveau voetballen. De club is de trots van veel Almeerders en het stadion verdient snel een uitbreiding. Althans, zo vindt het college van burgemeester en wethouders. Om dat voor 2025 nog te realiseren, worden de procedures sneller doorlopen dan normaal. 

De SP en de Partij voor de Dieren maken zich zorgen over de snelle uitbreiding van het stadion van Almere City FC en hebben daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college. Volgens de partijen worden er verschillende belangrijke ontwikkelstappen overgeslagen. Zo moeten lokale mkb-ondernemers zich altijd aan strenge regels en uitgebreide procedures houden.

De club wil het stadion uitbreiden met zo’n 1700 plekken. Dat betekent dat de korte zijde achter het doel met acht rijen wordt verhoogd en dat gaat ook gebeuren met de oosttribune.

Veiligheid

In de talkshow ‘Politiek op 1’ sprak David de Vreede, raadslid van SP, over de uitbreiding van het stadion. Hij vindt het bijzonder dat het college alle procedures en regels opzij schuift voor dit project. “Het gaat erom dat je een beleid hanteert van gelijke monniken, gelijke kappen”, zegt De Vreede.

De SP maakt zich voornamelijk zorgen dat het plan, en met name de constructieplannen voor het stadion, niet gecontroleerd worden. De Vreede is bang dat er daardoor fouten gemaakt worden. “We hebben eerder bij AZ in Alkmaar gezien dat een deel van het stadion instortte.”

‘Welkom in Almere’

Om de uitbreiding van het stadion voor 2025 te realiseren gaat de gemeente Almere een aantal belangrijke stappen in het proces overslaan. Zo kunnen burgers en omwonenden niet mee praten over de plannen.

Verslaggever Lotte Schmidt sprak met omwonenden in de Waterwijk over de uitbreiding van het stadion. De meeste mensen uitten hun verbazing dat zij niet betrokken worden bij de plannen. “Welkom in Almere, daar zijn ze hier heel goed in”, zegt een man. Een vrouw was het daarmee eens: “Dat is typisch gemeente Almere. Ze informeren alleen maar en laten nooit mensen meedenken.”

 1. Dat is echt gemeente Almere, denk in het verleden met de Florida, ook een fiasco. Geen communicatie.

 2. Wat een gezemel toch weer. Dat stadion moet gewoon uitgebreid worden. Ik denk dat vele fans dat ook vinden. En de bereikbaarheid moet ook verbeterd worden.

 3. A.Eijkelboom zegt:

  Wees blij dat de gemeente zo voortvarend is. Door al die instemming en bezwaren is het land de afgelopen 20 jAAR zijn we een azijnzeikers republiek geworden.

 4. Welke inspraak zouden wij dan moeten hebben. Het stadion ligt buiten woongebieden. Niet zo lopen zeuren mensen. Ik hoef geen inspraak. Woon zelf ook dicht bij het stadion en heb nooit last gehad. Succes Almere met de bouw en het nieuwe seizoen.

 5. Lekker doen, er zijn niet 24 uur per dag wedstrijden, en van de training is er geen overlast, als er een wedstrijd is, hebben de mensen in Waterwijk geen overlast, dus niet zeuren daar

 6. Tuurlijk is het belangrijk om te kijken naar milieu en omwonenden denk dat almere city fc en de gemeente echt wel rekening mee houden . Dat stadion gaat goe dan ook een keer groter worden en een prima plek voor.

 7. Almere City lijkt zich diep geworteld te hebben in de gemeente zelf. Zo zijn er wel meer organisaties die een te dikker vinger in de pap hebben bij de gemeente Almere c.q. politiek. Iets in het kader van ‘zij zijn de grootste’ en belangenverstrengeling.

 8. Wat dacht je van het kasteel? Ook zo’n fiasco van de gemeente! Vergergeet ook de Floriade niet.
  Ben je wel eens in de Waterwijk geweest tijdens een thuiswedstrijd? Ik wel en begrijp de bewoners best als ze inspraak wille. Ik zou daar beslist niet willen wonen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant