1560
Almere Stad

Tentoonstelling Vormgevers van Almere over geschiedenis van stad

De tentoonstelling Vormgevers van Almere #2 wordt op woensdag 22 mei geopend in de filmzaal van de Nieuwe Bibliotheek. Hier zullen verschillende archiefstukken, foto’s, objecten en videoportretten te vinden zijn van 20 onbekende verhalen uit de geschiedenis van Almere. De tentoonstelling is te zien tot en met 24 september 2024.

De opening van de tentoonstelling begint in de Nieuwe Bibliotheek om 12:30 uur, vanwege de verwachte grote opkomst. Na die opening verplaatst de groep zich naar het Stadsarchief Almere, waar om 13:35 uur de tentoonstelling officieel geopend wordt.

Verschillende perspectieven

Aan de hand van verschillende vondsten uit het archief en objecten in bruikleen, zoals een echt Bonifatiusspel en een tegel van een Zuiderzeestadje, worden de diverse dromen, passies en plannen van de 20 Almeerders gepresenteerd door het Stadsarchief Almere. Deze mensen werken vanuit verschillende perspectieven aan de vorming van Almere, zowel in het verleden als in het heden.

Wat is jouw visie voor Almere? En hoe draag jij bij aan de dynamiek van de stad? Filmmaker Karin Kooij heeft hierover gesprekken gevoerd met 20 Almeerders, variërend van de eerste pioniers tot actieve bewoners van vandaag. Dit heeft geresulteerd in een reeks korte, intieme videoportretten die symbool staan voor alle inwoners van Almere.

Almeerse thema’s

Naast de archiefstukken, objecten en videoportretten, laat de tentoonstelling ook foto’s zien om typisch Almeerse thema’s te belichten. Deze thema’s omvatten pionieren, experimenteren, gehoord worden, wortelen en duurzaamheid. Verder komen ook lokale democratie, innovatieve woonvormen, talentontwikkeling en kansengelijkheid aan bod.

Vormgevers van Almere #2 wil zo voor elke bezoeker een boeiende en innovatieve kijk op de stad bieden. Bovendien kunnen bezoekers van de tentoonstelling ook zelf op ontdekkingstocht gaan. Zo kunnen ze door een archiefstuk uit 1976 bladeren en lezen over de beroemde eerste sleuteloverdracht in Almere Haven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant