2140
Almere Haven

Gemeente wil woningen in monumentale politiebureau Almere Haven

De gemeente gaat woningen realiseren in het oude politiebureau in Almere Haven. Dat is de afspraak die gemaakt is met het Havenverbond (een verbond van bewoners, maatschappelijke organisaties en woningbouwcorporaties). Het Volkshuisvestingsfonds heeft genoeg geld aan Almere toegekend om 70 procent van de plannen te betalen.

Het politiebureau aan Bivak stamt uit 1985. In 2018 kocht de gemeente het gebouw, om te transformeren en zo bij te dragen aan de doelen van de stedelijke vernieuwing. Maar de gewenste ontwikkeling kent een beperking; het pand is sinds vijf jaar een gemeentelijk monument (het eerste van Almere). Er kan getransformeerd worden, maar er moet ook rekening gehouden worden met de monumentale status.

Daarnaast zijn de bouwkosten gestegen en is het de wens van de gemeente om een deel van het gebouw maatschappelijk in gebruik te houden. Ook de parkeervoorzieningen in dit gebied zijn niet makkelijk te verbeteren. Er is een vergroeningsopgave voor dit gebied, terwijl er waarschijnlijk gebouwde parkeeroplossingen moeten komen.

De gemeente heeft twee jaar de tijd om een plan voor de uitvoering te maken, en om de rest van de financiering rond te krijgen. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met de 30 procent die ze zelf moet betalen. Alle activiteiten moeten binnen 10 jaar klaar zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant