6K4
Almere

Wolkbreuk in Almere, straten blank: ‘Ik heb dit nog nooit gezien’

Een wolkbreuk heeft woensdag aan het eind van de middag voor flink wat wateroverlast gezorgd in Almere en Zeewolde. Onder meer in Almere Muziekwijk staan wegen blank.

Volgens weerman Robert de Vries ging het rond half vier helemaal los. “Het was een felle band met pittige buien, die vanaf de Veluwe naar Zeewolde en Almere trok. In een half uur tijd is er heel wat regen gevallen.”

Onder andere Patrick Zuman wist niet wat hij zag, vertelt hij aan Omroep Flevoland. “Totale chaos”, omschrijft hij de situatie bij station Muziekwijk. Op videobeelden van hem is te zien dat een viaduct helemaal onder water staat. Diverse auto’s moesten daar volgens hem uitgehaald worden. Ook reed er een auto via het fietspad weer weg.

Een rode Ford Focus moest zelfs door een berger onder het viaduct worden weggesleept, het water kwam uit de auto lopen. “Ik heb dit nog nooit gezien”, aldus Zuman.

Weerman de Vries zegt dat er in de nacht van woensdag op donderdag nog wat lichte regen in het zuiden van de provincie kan vallen. De hoeveelheden van eerder op de dag zijn niet meer te verwachten.

  1. Meta veldhuis zegt:

    Ook de fietstunnel onder de busbaan in muziekwijk liep vol,tijdens schuilen met de fiets tot mijn enkels in het water gestaan

  2. Nou, nog nooit gezien. Ik woon hier al 36 jaar en dat tunnels vollopen na een hevige regenbui is echt geen uitzondering hoor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant