1.3K0
Almere

A27 vanaf Utrecht richting Almere komend weekeinde opnieuw dicht voor werkzaamheden

De A27 van Utrecht naar Almere gaat komend weekeinde opnieuw dicht voor werkzaamheden. Het is de vierde en laatste keer dat er gewerkt wordt aan een zogeheten verjongingskuur van het asfalt. Automobilisten moeten rekening houden met omleidingen die tot een half uur kunnen oplopen.

De wegwerkzaamheden beginnen vrijdagavond om 21:00 uur en duren tot maandagochtend 05:00 uur. Het werk wordt in gedeelten gedaan. Tussen deze fases moet het asfalt drogen, maar kan de weg nog niet open. Wie langs de afsluiting rijdt, kan zien dat er op dat moment geen werkzaamheden zijn.

Asfalt langer mee

Met de behandeling waarbij het wegdek eerst goed wordt gereinigd en daarna ingesmeerd wordt met een crème, kan het asfalt langer mee. De levensduur van het wegdek wordt door de aanpak met zo’n twee jaar verlengd. Daardoor zal er minder vaak groot onderhoud nodig zijn en bespaart dat in de kosten. Ook zijn er minder grondstoffen en energie nodig. De onderhoudswerkzaamheden zijn daardoor minder slecht voor het milieu.

[Info]De werkzaamheden op een rij:
– De A27 vanaf knooppunt Rijnsweerd tot knooppunt Eemnes afgesloten.
– Verbindingswegen in knooppunt Rijnsweerd van de A28 naar de A27 afgesloten
– Af- en oprit Maarssen (31) afgesloten
– Af- en oprit Bilthoven (32) afgesloten
– Af- en oprit Hilversum (33) afgesloten
– Verzorgingsplaats Voordaan en tankstation afgesloten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant