4K11
Almere Stad

Hospitaaltunnel binnenkort afgesloten door werkzaamheden: Voorproefje van de knip?

De Hospitaaltunnel in Almere Centrum is binnenkort afgesloten voor auto’s, fietsers en voetgangers. De werkzaamheden starten op 21 mei en eindigen rond half juli. Vooral in de spits, het weekend en tijdens evenementen kan dit voor overlast zorgen.

In de tunnel komen nieuwe sprinklerinstallaties en zijn er werkzaamheden aan het riool, de gekleurde tegelwand, de drempel en het fietspad. Ook worden de huidige lampen vervangen door energiezuinige ledverlichting. Verder wordt de wandverlichting onder handen genomen en zijn er inspectiewerkzaamheden.

De bussen die door de tunnel gaan blijven wel gewoon rijden en ook is de busbaan beschikbaar voor nood- en hulpdiensten.

Omleidingen
 • Voetgangers kunnen de Krakelinggarage en de Corridor niet bereiken via de tunnel. De winkels zijn bereikbaar via de (rol)trap naast de HEMA of via de (rol)trap bij de rotonde bij de Krakeling- en Flevogarage.
 • Fietsers worden omgeleid via de Esplanade. De fietsenstalling in de Hospitaaltunnel is gesloten tijdens de werkzaamheden. Fietsers kunnen terecht in de stallingen Stadhuispromenade, Esplanade of Schrijverstraat.
 • Scooters en brommers worden omgeleid via de Koopmanstraat en Schrijverstraat.
 • De binnenstad blijft bereikbaar voor auto’s. Die worden omgeleid via de Randstaddreef. De Hospitaalgarage blijft wel open.
Knip in de tunnel

De laatste tijd is er veel te doen om deze tunnel. In de plannen voor de periode 2030 tot 2040 staat dat de gemeente kijkt naar een knip in de binnenstad. Dat zou betekenen dat de Hospitaaldreef, die de twee delen van de stad verbindt, gesloten zal worden voor automobilisten. De afsluiting van de tunnel door werkzaamheden kan gezien worden als een voorproefje van de mogelijke toekomstplannen.

 1. Belachelijk !

  Je ziet wat er met Amsterdam gebeurd! Nu is de stad helemaal gesplitst.
  Hoop dat ze er snel op terugkomen! De gemeente Almere is echt dom!

 2. Zullen de winkeliers blij mee zijn aan beide kanten. Als men om moet gaan rijden komen er zeker minder bezoekers

 3. Je zal met spoed naar een familielid in het ziekenhuis moeten. Snap ook niet waarom ie dicht moet

 4. Weer de zoveelste domme actie van Gemeente Almere. aal het verkeer naar één kant leiden. Hoe creëer je een verkeerschaos.

 5. Waarom? Ik woon in het centrum en als ik naar de andere kant wil moet ik letterlijk helemaal via de Praxis in Randstad om rijden, als ik in een wijk naast het centrum moet zijn, terwijl juist het centrum van Almere zo praktisch is ingericht dat winkelend publiek in het centrum geen last hoeft te hebben van auto’s door die ontzettend handige tunnel die beide kanten verbind met elkaar.
  De gemeente heeft het over sluip verkeer wat niet in het centrum hoeft te zijn weg te willen halen maar zo ontzettend druk zijn de wegen rondom het centrum nou ook weer niet.
  Als je per se minder auto’s wilt hebben sluit niet de tunnel af maar verbied het als doorsteekroute en ga met automatische kenteken registratie werken als je te snel de ene kant van het centrum er in gaat en er aan de andere kant weer uit komt met een ontheffing voor bewoners van te centrum.

 6. Waarom niet snelheid in tunnel omlaag met cameratoezicht zodat het centrum aan beide zijde bereikbaar blijft voor beide zijdes van Almere. En de route eromheen vloeiender maken met bijvoorbeeld een groene golf. Zodat het sneller is om te rijden als je er niet hoeft te zijn. Maar we gaan het meemaken gedurende het aankomend onderhoud.

 7. Barry Bosma zegt:

  Almere is echt hard op weg een klotestad te worden. Achterlijke parkeertarieven en steeds verder oprukkend antiparkeerbeleid maakt dat wij niet meer naar de stad gaan. Zeker niet met de auto, maar zeker ook niet met de fiets, laat staan bus. Ga zo door en je hebt geen winkels meer in het centrum (nodig)

 8. Het moet niet gekker worden!!!
  Gemeente Almere doet maar wat het wilt. Deze verbinding is zo belangrijk. Wordt nu echt moe en ook dat alles tegelijk wordt opgebroken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

There are no posts to show right now.