940
Almere

Ahmad (54) moet van rechter in cel blijven: zou meisje (12) hebben verkracht

De 54-jarige Ahmad A. uit Almere blijft voorlopig in zijn cel. De man wordt ervan verdacht een licht verstandelijk beperkt meisje van 12 te hebben verkracht rond 22 juni vorig jaar. Hij zou haar ook een nacht in zijn huis hebben gehouden, zonder toestemming van haar ouders.

Dinsdag diende een voorbereidende zitting over de zaak. A. vroeg hier om zijn cel te mogen verlaten, maar de rechtbank wees dat verzoek af.

De politie verspreidde in juni vorig jaar een opsporingsbericht over het jonge meisje. Ze was volgens dat bericht rond 22.15 uur weggelopen van huis. De officier van justitie zegt dat A. haar in zijn auto heeft opgehaald, zijn huis binnen sleurde, de deur op slot draaide en haar zoende, betastte en uiteindelijk ook verkrachtte.

Nog een verhoor

A. heeft nooit iets willen zeggen over de zaak. Zijn advocaat vertelde dinsdag dat hij het meisje nog een keer wil laten verhoren. “De verklaringen van het meisje zijn niet consequent en maken ze onbetrouwbaar. Ze weigerde zich ook medisch te laten onderzoeken”, zei hij.

De aanklager vond dat geen goed idee. Het meisje heeft een verstandelijke beperking en woont in een zorginstelling. “Ze is jong en kwetsbaar en ze heeft heel veel last van wat haar is overkomen.”

De rechtbank was het daarmee eens en wees dat verzoek dan ook af. Op verzoek van de advocaat wordt wel de moeder van het meisje nog een keer gehoord.

Vrees voor herhaling

Ook het verzoek om A. uit zijn cel te laten, werd afgewezen. Volgens zijn advocaat heeft hij hartklachten en dreigt hij zijn huis kwijt te raken als hij nog langer blijft vastzitten.

De rechtbank had daar geen boodschap aan. “Het gaat hier om een zeer ernstige verdenking en er is vrees voor herhaling. Al is het alleen al omdat u nog niks heeft gezegd over deze zaak”, zei de voorzitter.

Op 23 juli is er opnieuw een voorbereidende zitting over de zaak, wanneer die inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend. Naast het horen van de moeder, moet A. ook nog een psychologisch onderzoek ondergaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant