970
Almere Hout

Nobel Run uitverkocht: 1.250 deelnemers doen mee

In Nobelhorst vindt zondag 19 mei de zesde editie van de Nobel Run plaats. Tijdens het hardloopevenement worden er verschillende routes door de natuur van Almere Hout afgelegd. Met 1.250 deelnemers is de wedstrijd uitverkocht. De organisatie verwacht zo’n 3.000 bezoekers bij het evenement.

Achter de schermen wordt de Nobel Run georganiseerd door een hechte vriendengroep met dezelfde passie: hardlopen. Na het opzetten van de runclub Nobel Runners wilde de vriendengroep mensen buiten Nobelhorst kennis laten maken met de wijk en de natuur. Daarom besloten ze om een hardloopwedstrijd te organiseren. Samen met tientallen vrijwilligers wordt ervoor gezorgd dat de Nobel Run goed verloopt.

Afstanden

Er zijn vier afstanden die afgelegd kunnen worden:

  • 09:15 uur: De 15 van ff Sebas bellen (15 kilometer)
  • 09:30 uur: De kidsrun van Patrick (1,6 kilometer)
  • 11:30 uur: De 10 van Huisartsenpraktijk Nobelhorst (10 kilometer)
  • 13:15 uur: De 5 van Madeleen (5 kilometer)

Dit jaar doet er wel een hele bijzondere deelnemer mee aan de hardloopwedstrijd: burgemeester Hein van der Loo gaat zich aan de vijf kilometer wagen.

Naast de hardloopwedstrijd is er een (food)markt en treedt DJ en zanger Danny Lit op. Op het Sportplein kunnen mensen deelnemen aan workshops van lokale sportaanbieders.

Foto: Michelle den Elzen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant