3610
Almere Hout

Eerste huisartspraktijk in Oosterwold opent na de zomer haar deuren

De wijk Oosterwold in Almere krijgt na de zomer haar eerste huisartsenpraktijk. Medi-Mere opent er een nieuwe vestiging. De praktijk komt op het terrein ‘De Volder Staete’, waar ook 52 appartementen voor zorgbehoevende mensen gebouwd worden. 

In de nieuwe huisartsenpraktijk kunnen mensen terecht uit Almere Hout, Oosterwold, Vogelhorst en Nobelhorst. De behandelend huisarts wordt ook verantwoordelijk voor de bewoners van de zorgappartementen. “Een unieke samenwerking”, noemen Medi-Mere en Amado Zorg het. 

Zorglandgoed 

De Volder Staete wordt een zorglandgoed van zo’n 2,5 hectare groot. Er komen veertig ouderen met geheugenproblemen en twaalf jongeren met een verstandelijke beperking te wonen. Zij worden actief betrokken bij het verzorgen van dieren en bijhouden van de moestuin op het terrein. 

In juli wordt het terrein opgeleverd en trekken de eerste bewoners in hun nieuwe woning. De huisartsenpraktijk wordt na de zomer in gebruik genomen. Patiënten kunnen zich inschrijven via de website van Medi-Mere.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant